HOME         OVER MIJ         WAAR TROUWEN?         HOE TROUWEN?         REFERENTIES         tarieven        Verhalen         CONTACT

Mijn Verhalen

Regelmatig post ik hier leuke artikelen over trouwen en mijn eigen ervaringen.

Een huwelijks karavaan in juni

Soms zijn er weken dat ik in mijn gemeente als trouwambtenaar vaker dan normaal word ingedeeld voor huwelijken. Zo ook vorige week.

 

Op woensdag begon mijn dag met een jawoord van een bruidspaar dat gekozen had voor een spreiding van alle feestelijkheden. Op woensdag het wettelijke deel en op vrijdag de kerkelijke inzegening en het feest.

LEES VERDER

Geplaatst door Hetty op 05-07-2016

Ze kwamen aan in een Volkswagen busje

Het voorgesprek met Ruben en Manon was supergezellig. We zaten met z'n drieën aan de keukentafel, hun favoriete plek in huis. Ze bleven praten en lachen en vertelden mij zoveel dat ik een lamme arm had van het schrijven. Er kwamen een paar saillante details voorbij waarvan ik wel even zeker wilde weten of ik ze mocht gebruiken. En dat mocht. Bijvoorbeeld over het foute feestje aan het begin van hun relatie.

LEES VERDER

Geplaatst door Hetty op 17-05-2016

Een mooie dag om te surfen

Tijdens alle voorbereidingen was het heel gezellig. Het klikte enorm met Saskia en Gert. Ze waren niet meer piepjong en daarom heel bewust van hoe de dag eruit moest zien. De gesprekken vonden bij mij thuis plaats. Zij zaten midden in een verhuizing. Er werd heel wat afgelachen en ik werd voorzien van een paar geweldige anekdotes, misschien wel onbewust gegeven.

LEES VERDER

Geplaatst door Hetty op 18-01-2016

Een terugblik naar trouwjaar 2015

Zo aan het einde van het jaar kijk ik met warme gevoelens terug op een mooi trouwjaar. Ook een jaar waarin Gerard en ik zelf ons vijf-jarig huwelijk vierden.

 

En nu ik alle foto’s weer terugzie en de lieve reacties van bruidsparen, weet ik het weer zeker: ik heb een geweldig mooi vak!

 

LEES VERDER

Geplaatst door Hetty op 19-12-2015

Tips & Trucs voor een onvergetelijke ceremonie

De huwelijksceremonie is een belangrijk onderdeel en een heel bijzonder moment van de dag. Ten overstaan van ouders, getuigen, vrienden, familie, geef je elkaar het ja-woord. Maar daarnaast is het ook fijn na te denken over de invulling en de sfeer van de ceremonie.

 

Je kiest muziek uit die voor jullie bepaalde betekenis heeft, je hebt getuigen gevraagd met wie je je persoonlijk verbonden voelt.

LEES VERDER

Geplaatst door Hetty op 03-11-2015

Het JA-woord van Ties en Katrin

Het verhaal van Ties en Katrin die elkaar het ja-woord gaven op 1 maart 2014 op Kasteel Wijenburg te Echteld.

 

Ongeveer een jaar van te voren. Al vrij snel waren we er over uit dat het op een kasteel zou moeten plaatsvinden en dat we een trouwambtenaar zochten die zowel Engels sprak als een heel persoonlijke ceremonie kon houden.

LEES VERDER

Geplaatst door Hetty op 10-09-2015

Trouwen in Toscane

Op een zondagmiddag in januari ontving ik een mail waar ik heel blij van werd.

 

Of ik beschikbaar was begin mei en mee wilde denken aan de invulling van een ceremonie in Toscane. Een stel met inmiddels twee dochters had na wat wikken en wegen besloten om elkaar het ja-woord te geven op hun favoriete vakantieplek.

LEES VERDER

Geplaatst door Hetty op 23-07-2015

Bijzonder verhaal: Een vuurspuwer in Almere

Op 15 mei mocht ik het ja-woord vragen aan een bijzonder gommenpaar: Marco en de van oorsprong Duitse Guido. In het begin van hun relatie had Guido een Duits gedicht aan Marco gegeven, dat ging over liefdesvuur.

 

Een paar jaar later besloot Marco Guido ten huwelijk te vragen en wat is dan toepasselijker om iets met vuur te doen.

LEES VERDER

Geplaatst door Hetty op 08-06-2015

Mijn eerste verhaal – vijf jaar trouwambtenaar en vijf jaar getrouwd!

Vandaag is de lancering van de site uw-trouwambtenaar.nl in nieuwe opzet. Volledig vernieuwd, gemoderniseerd en natuurlijk mobielvriendelijk.

 

Een nieuwe site en hèt moment voor een eerste blog. Vanaf nu schrijf ik iedere maand over mijn belevenissen als trouwambtenaar in binnen- en buitenland en deel ik handige en leuke trouwtips.

LEES VERDER

Geplaatst door Hetty op 12-05-2015

Voor een ongedwongen ceremonie

Tips & Links

Hetty Wennekendonk | Klompstraat 14 | 7311 CP Apeldoorn | Tel. 06 - 508 73 059

© 2016 trouwambtenaar Hetty - Website door DMTP Marketing