Begin mei ontving ik een leuk mailtje uit Duitsland. Een lieve collega trouwambtenaar had mij aanbevolen bij Agnija en Michael, een Letse bruid en Duitse bruidegom. Ze hadden elkaar leren kennen tijdens hun studie in Nederland en wilden graag trouwen in Nederland. In Rotterdam. Of ik daarvoor beschikbaar was. De ceremonie moest Engelstalig worden. Een internationaal gezelschap. Leuk! Ik houd ervan!

Nog diezelfde maand ontmoetten we elkaar. Het bruidspaar was samen met hun getuigen plus partner naar Rotterdam gekomen om wat afspraken rondom hun huwelijk te maken. Een gezellig weekend Rotterdam. Ik had net twee dagen congres in Den Haag achter de rug en was dus in de buurt. Einde middag hadden we afgesproken, op een trendy plek, aan het water. De trouwlocatie – Maassilo – was ook dichtbij. En wat was het gezellig! Wijntje, biertje, bitterballen. Ik was blij dat ik met het OV was …… Opgetogen en met een big smile – OK deels door de wijn – reisde ik weer naar huis.

Op de huwelijksdag in juni was ik ruimschoots op tijd aanwezig. Zo kon ik mooi kennismaken met ouders en andere gasten. Het was een prachtige dag, warm en zonnig. En wat een geweldige plek, zo aan het water. Het bruidspaar zag er mooi uit en straalde. Allebei. Al waren ze erg zenuwachtig.

De ceremonie was natuurlijk buiten. Agnija en Michael hadden mij genoeg input gegeven om een leuk verhaal te kunnen schrijven en ook had ik mooie bijdragen ontvangen van de ouders en de getuigen, goede vrienden van het bruidspaar. Met hulp van de bruid kon ik een paar Letse woorden richten tot haar ouders.

Na de toost en na nog wat nagepraat te hebben, liet ik een blij en enthousiast gezelschap achter en reisde ik via Schiedam, voor een bliksembezoek aan een tante, terug naar Apeldoorn. Wederom opgetogen en met een big smile.

 

Dit lieve appje van Agnija en Michael plaats ik graag:

Hetty has a unique flair to connect with the audience and to ensure a gezellig wedding ceremony. We were appreciative for her thoughtful and delicate approach to enhance our individual story and to adapt to the distinctiveness of the wedding.

It was definitely our pleasure to get to know Hetty not only as a professional, but also on a personal level. The get-to-know evening with a glass of wine and good talks in the sunset was very enjoyable!

Fotocredits: Dudok van Heel Photography