Wat een lief stel! Bij het eerste telefonische contact met de bruid, kreeg ik al een heel warm gevoel. En de geplande ceremonie zou over de grenzen plaatsvinden, een buitenland huwelijk, OK, net over de grens met Duitsland, OK, nog geen uurtje rijden van Apeldoorn……, maar wel een huwelijk in het buitenland.
Gedurende een lange periode hadden we contact. Soms intensief en dan weer minder intensief. Maar altijd erg leuk. Een hartelijk en zeer attent stel. Dat vonden hun familie en vrienden trouwens ook, die ik vlak voor de ceremonie benaderde om wat vragen te stellen. Ik kreeg een input van heb-ik-jou-daar! Deels Nederlands, deels Duits.

Tijdens de dag was het één en al gezelligheid en werd ik volledig opgenomen in de familie- en vrienden feestvreugde. Het bruidspaar had aan alles gedacht, zelfs aan een handigheidje om onze katten minder het meubilair kapot te laten maken. ……. Zo attent! En ondertussen zag ik ze genieten.

Een maand na de ceremonie ontving ik een bestand met een paar geweldige foto’s en deze lieve aanbeveling:

Lieve Hetty,

Onze mooiste dag vond alweer een maand geleden plaats. Een dag waarin ook voor jou een belangrijke rol was weggelegd. Lange tijd leefden we, we kunnen inmiddels wel stellen ‘samen’, naar dat moment toe. En wat was het bijzonder. Ons verhaal werd prachtig door jou verwoord in zowel de Nederlandse als de Duitse taal. Je hebt de ceremonie vorm gegeven zoals we dat ook voor ogen hadden; ontspannen, met de nodige humor, maar ook persoonlijk en met veel ruimte voor familie en onze getuigen om deel te nemen. Jouw warme, sprankelende persoonlijkheid droeg daaraan zeker bij!
Nogmaals hartelijk dank, en niets anders dan veel lof en aanbevelingen!

Lieve groeten,
Daisy & Peter

Het liefst zou ik al ‘mijn’ bruidsparen nog een keer terugzien, maar het komt er jammer genoeg vaak niet van. Daisy en Peter ga ik zeker nog een keer zien!

 

Fotocredits Tobias Urban