Tijdens alle voorbereidingen was het heel gezellig. Het klikte enorm met Saskia en Gert. Ze waren niet meer piepjong en daarom heel bewust van hoe de dag eruit moest zien.

De gesprekken vonden bij mij thuis plaats. Zij zaten midden in een verhuizing. Er werd heel wat afgelachen en ik werd voorzien van een paar geweldige anekdotes, misschien wel onbewust gegeven.

Ik kreeg toestemming een paar familieleden en vrienden te benaderen om nog meer input voor de huwelijkstoespraak te verzamelen. Een leuke manier om bijzondere en grappige verhalen over een bruidspaar te krijgen. En die waren er zeker! Waar iedereen het over eens was: ze horen bij elkaar en verdienen alle geluk van de wereld.

De bruidegom was een surfer en pakte iedere gelegenheid aan om zijn passie te beoefenen. De kans was dus groot – had hij vooraf gekscherend gezegd – dat hij de dag in surfpak zou starten…….

Het was een schitterende dag in augustus. Een zuchtje wind en vooral veel zon. Toen ik bij de locatie arriveerde, landgoed Het Roode Koper, liep de bruidegom aardig relaxt rond. Ik verwarde hem bijna met zijn tweelingbroer. De bruid was nog onzichtbaar. Later zag ik op de foto’s hoe zij de ochtend had doorgebracht. Pas toen alle gasten plaats hadden genomen en Gert zenuwachtig naast mij stond of eigenlijk tegenover mij zodat de verrassing het grootst was, kwam Saskia aangelopen aan de arm van haar vader. Vaak een bijzonder en emotioneel moment, ook voor de trouwambtenaar.