Op een favoriete trouwdag in mei mocht ik het ja-woord vragen aan een bijzonder gommenpaar: Marco en de van oorsprong Duitse Guido.

In het begin van hun relatie had Guido een Duits gedicht aan Marco gegeven, dat ging over liefdesvuur.
Een paar jaar later besloot Marco Guido ten huwelijk te vragen en wat is dan toepasselijker om iets met vuur te doen.
Ze gingen uit eten in hun favoriete restaurant in Amsterdam en Marco had met enige moeite een vuurspuwer geregeld die buiten druk bezig was zijn act voor te bereiden.
Er was veel wind, maar gelukkig lukte het om een opstelling te maken.
Guido, die er niet zo van houdt in het middelpunt te staan, zei ‘ik hoop niet dat hij ons vraagt om te assisteren’, maar dat was juist hoe Marco het in gedachten had.
De vuurspuwer kwam het restaurant binnen en vroeg om assistentie. Hij legde de hand op de schouder van Guido en zei ‘ik geloof dat ik een vrijwilliger gevonden heb’. En ze gingen naar buiten. Een heel spektakel.
De fakkel van Guido stak de fakkel van Marco aan, het liefdesvuur maakte een verbinding.
Toen kondigde de vuurspuwer aan het nu tijd was voor de finale en vroeg of er iemand nog iets wilde zeggen. Guido was duidelijk in zijn ‘nee!’. Maar Marco wilde wel graag iets zeggen. Hij ging op zijn knieën en vroeg Guido ten huwelijk. Guido zei JA, maar wel met de opmerking ‘dus dit is jouw manier om het klein te houden’.

De dag van het huwelijk was aangebroken. Het gommenpaar arriveerde per limousine en ze werden natuurlijk ontvangen door dezelfde vuurspuwer als bij het aanzoek. Het weer was perfect, nauwelijks wind en heel veel zon, dus iedereen stond buiten te genieten van het spectaculaire optreden. Marco en Guido genoten het meest. De ceremonie was deels Nederlands, deels Duits vanwege het grote aantal Duitse gasten.

Mijn aandeel zat er op en voor Guido en Marco ging het feest nog even verder.

Een paar dagen na het huwelijk ontving ik dit mailtje:

Lieve Hetty,

Even een e-mail om je bijzonder hartelijk te bedanken voor de huwelijksceremonie die je voor ons hebt verzorgd.
We hebben van meerdere gasten complimenten mogen ontvangen voor zowel het feit dat zij zich zeer betrokken voelden, doordat je jouw toespraak ook in het Duits hebt gehouden, maar ook voor je goede Duits.
Dit is precies wat we wilden en daar ben je duidelijk in geslaagd.  Complimenten!!
Ons verhaal en onze wensen voor jouw toespraak zijn door jou perfect verwoord en gebracht.

Dank je wel voor jouw belangrijke aandeel in onze fantastische trouwdag!

Lieve groetjes, Marco en Guido