Het verhaal van Ties en Katrin die elkaar het ja-woord gaven op Kasteel Wijenburg te Echteld.

Wanneer begonnen de voorbereidingen?
Ongeveer een jaar van te voren. Al vrij snel waren we er over uit dat het op een kasteel zou moeten plaatsvinden en dat we een trouwambtenaar zochten die zowel Engels sprak als een heel persoonlijke ceremonie kon houden.

Was er een huwelijksaanzoek en hoe ging dit?
Thuis. Katrin moest even weg en toen ze weer thuis kwam was de huis kamer omgetoverd. Katrin werd gevraagd voor de brandende open haard, de vloer bedekt met rozen, met een fles champagne klaar om te worden ontkurkt.

Wat vonden jullie belangrijk op jullie huwelijksdag? Wat of wie mochten er bijvoorbeeld niet ontbreken?
Dat het persoonlijk zou zijn en dat de liefde er van af zou spatten. Het moest een dag worden met een lach en een traan en dat het uiteindelijk een spetterend feest zou worden.
Belangrijk was dat onze kinderen, onze ouders en onze zussen er waren. Daarnaast was het voor ons belangrijk om die mensen uit te nodigen die voor ons in de toekomst een deel van ons leven zouden blijven. Niet zo zeer een blik op het verleden maar een oog op de toekomst.

Hoe zag jullie dag eruit?
Begin van de middag een ontvangst op het kasteel en vervolgens een hele mooie ceremonie in Blauwe Salon van Kasteel Wijenburg. Na de ceremonie was er een toast in de Bibliotheek en aansluitend het aansnijden van de bruidstaart. Vervolgens een fotosessie buiten rondom het kasteel, terwijl langzaam de receptie met wijnproeverij op gang kwam in de kelder van het kasteel. Na de receptie was het bruidsdiner in de Ridderzaal met speeches. Vervolgens het oplaten van lampionnen met daarna een spetterend feest, in de Blauwe Salon en de Bibliotheek van het kasteel. Na het feest was er een afsluitende borrel in de kelder van het kasteel

Was alles zoals jullie je hadden voorgesteld?
Ja en zelfs nog beter, we hebben alles innig beleefd, van elke seconde genoten. Het was een dag vol liefde en warmte met alleen maar gelukkige mensen. Geweldig! Daarnaast was de verzorging, de gastvrijheid en de gehele organisatie van A tot Z top. Van ceremonie tot eindborrel!

Heb je een handige tip voor andere bruidsparen?
Geef alle organisatie qua logistiek, catering, locatie, etc. uit handen aan 1 partij die staat voor alles maar hou zelf de regie. Daarnaast: probeer het zo persoonlijk mogelijk te houden. De ceremonie is daarbij zo een belangrijk element. Het geeft de inleiding en bepaalt de sfeer inhoud voor de rest van de dag. Het heeft aan onze dag de juiste fraai gegeven en de dag gemaakt!

Wil je nog iets kwijt wat ik niet heb gevraagd?
Hetty, wij hebben genoten van een prachtige ceremonie met een prachtig liefdesverhaal en bedankt dat je ons deze warme, mooie en persoonlijke ceremonie hebt kunnen geven.