Hoe gaat het in zijn werk?

 

Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Als jullie daarna besluiten met mij in zee te gaan, spreek ik in overleg met jullie een kostenplaatje af en wordt de datum definitief.

Het tarief is afhankelijk van jullie wensen en inclusief btw. Reis- en benzine kosten reken ik buiten een straal van 25 kilometer van mijn woonplaats Apeldoorn (€ 0,50 per kilometer). Bij ceremonies in het buitenland reken ik reis- en verblijfkosten.

Richttarief : tussen € 600,- en € 900,-.

In het afgesproken bedrag zit:
·         Een uitgebreid gesprek bij voorkeur bij jullie thuis (of bij mij thuis, dat scheelt reistijd en -kosten)
·         Het schrijven van een persoonlijke speech
·         In overleg met jullie eventueel het benaderen van familie, vrienden of getuigen voor een bijdrage
·         De trouwceremonie zelf
·         Een evaluatie, terugkijkend naar de dag
En jullie kunnen mij altijd als vraagbaak gebruiken

Voor een ceremonie in het Engels, Frans of Duits – of een combi ervan – reken ik maximaal € 150- extra.

De kosten van een eigen babs komen overigens bovenop de leges die jullie bij de gemeente betalen. En vaak berekent een gemeente ook een bedrag om een trouwambtenaar voor één dag te benoemen. Deze kosten komen voor jullie rekening.

Het is raadzaam om tijdig in jullie gemeente aan te kaarten dat jullie een babs van buiten de gemeente hebben gevraagd om jullie huwelijk te sluiten. De benoeming voor één dag kan dan snel geregeld worden.

Trouwen jullie in Apeldoorn, dan verloopt het contact via de afdeling burgerzaken. Jullie kunnen dan een voorkeur aangeven. Ik kan helaas niet garanderen dat ik dan jullie trouwambtenaar ben en kan ook niet de datum in een vroegtijdig stadium vastleggen.